Selecciona Edició
Connecta’t

WhatsApp evitarà que t’afegeixin a un grup sense permís

L'usuari haurà d'acceptar la invitació per unir-se a una conversa col·lectiva abans que caduqui, a les 72 hores

Les notificacions de WhatsApp poden arribar a atabalar si es tenen molts grups.
Les notificacions de WhatsApp poden arribar a atabalar si es tenen molts grups. AFP

Avui dia hi ha grups de WhatsApp pràcticament per a tot: per comunicar-se amb la família, organitzar aniversaris o parlar amb els companys de feina. A vegades deixar-los resulta molt incòmode. Hi ha vegades que fins i tot es voldria no haver-hi entrat mai. WhatsApp n'és conscient i ha desenvolupat una funció que permet als usuaris evitar que els afegeixin a un grup sense el seu permís, segons informa WABetaInfo —un portal conegut per les seves filtracions sobre les novetats de WhatsApp—. De moment, aquesta nova possibilitat només està disponible per als usuaris amb el programa beta d'iOS. Però, segons el mateix portal, s'habilitarà en el futur per a tots els dispositius iOS i Android.

La companyia ja va afegir el 2018 una funció similar a WhatsApp Business —l'aplicació amb funcions enfocades a la gestió empresarial— per evitar que alguns grups poguessin afegir-hi companyies sense el seu consentiment. En els últims anys aquesta configuració de privadesa s'ha convertit en una demanda popular també entre bona part dels usuaris de WhatsApp.

La nova versió permet als usuaris escollir qui pot afegir-los a un grup. Dins de l'apartat grups, en els ajustos de l'aplicació, pot triar entre tots, els meus contactes o ningú. En el cas que triï la primera opció, el podran afegir a qualsevol grup sense rebre cap invitació, tal com passa ara. Si escull la segona, el podran afegir només els contactes i rebrà una invitació per unir-se a un grup determinat quan el convidi una persona que no estigui a l'agenda. La tercera opció és útil quan l'usuari prefereixi donar sempre el seu consentiment abans que l'afegeixin a una conversa col·lectiva. En aquest cas, mai podrà rebre dues invitacions del mateix grup alhora.

La invitació es pot acceptar en les primeres 72 hores després de rebre-la. Si no, caducarà i l'usuari ja no podrà entrar al grup fins que rebi una nova sol·licitud. Independentment de quina de les tres opcions s'hagi seleccionat, també serà possible unir-se a una conversa col·lectiva mitjançant un enllaç, que no caducarà.

WhatsApp evitarà que t’afegeixin a un grup sense permís

Com pots evitar que t’afegeixin a un grup

WhatsApp és conscient que alguns usuaris no volen formar part de determinades converses. “Entenem que no sempre vulguis que t'afegeixin a un grup”, afirma la companyia a la seva pàgina de preguntes i respostes freqüents. De moment, no és possible bloquejar grups. Però sí que es poden bloquejar administradors per evitar que t'hi afegeixin.

En el cas que no es tingui l'administrador guardat a l'agenda del telèfon, cal obrir el grup de WhatsApp i prémer en l'assumpte del grup —a la part superior de la pantalla— i en el número de telèfon de l'administrador. Quan aparegui una finestra emergent amb diferents opcions, cal seleccionar enviar missatge. Llavors s'obrirà un xat nou amb l'administrador. Després, cal prémer sobre el número de telèfon que apareix a la part superior de la pantalla, fer scroll i prémer bloquejar. A partir d'aquest moment, el contacte no et podrà afegir més a cap grup, trucar-te a través de l'aplicació ni enviar-te missatges.

S'adhereix als criteris de The Trust Project Més informació >

MÉS INFORMACIÓ