_
_
_

Victòria insípida del líder per tancar la primera volta

El Barça derrota 3-0 l'Eibar al Camp Nou en el partit en què Messi fa el seu gol 400

Messi celebra el seu gol.
Messi celebra el seu gol.Mikel Trigueros (gtres/dpa)

El Barcelona ha acomiadat la primera volta de la Lliga Santander amb una victòria sense brillantor –la sisena consecutiva– contra l'Eibar (3-0), que el consolida com a líder destacat de la competició. Els guipuscoans han fet un partit més que digne al Camp Nou, però han encaixat la novena derrota en nou partits davant el conjunt blaugrana, totes per dos o més gols de diferència. I això que l'Eibar ha sortit a buscar el Barça ben amunt, exercint una presó asfixiant amb la convicció que només tenen els equips de Mendilibar.

El conjunt català no ha sabut sobreposar-s'hi durant la primera part. Només un teva-meva de Luis i Suárez i Coutinho, que el punta charrúa ha culminat amb un precís xut creuat, ha trencat la defensa visitant per col·locar l'1-0 als 19 minuts de joc. Els de Valverde només s'han acostat amb perill una altra vegada a la porteria defensada per Riesgo, durant la primera part, en un cop de cap de Sergi Roberto, massa creuat.

La resta ha estat una exhibició de fe, urpes i rigor tàctic de l'Eibar, amb Diop i Escalante treballant a preu fet al centre del camp i l'equip pressionant la sortida local des del seu jugador més avançat –Sergi Enrich– fins a l'últim home de la defensa.

Durant molts minuts, els bascos han aconseguit que el partit es jugués al camp blaugrana i que el Barça no sortís amb la pilota jugada des del darrere, però tampoc han estat capaços de generar perill. Un cop de cap de Sergi Enrich que se'n ha anat per l'esquadra esquerra de Ter Stegen ha estat tot el bagatge ofensiu visitant abans del descans.

El Barça, amb un futbol indolent i sense ritme, amb prou feines tenia continuïtat en el joc, convençut que tard o d'hora aprofitaria algun error visitant i que la victòria arribaria per inèrcia. I tenia raó. Acabaria portant per la inèrcia golejadora de Messi, que feia el gol 400 a la Lliga, després de culminar amb l'esquerra una altra combinació entre Coutinho i Luis Súarez després d'una pèrdua de pilota d'Arbilla al minut 53.

Amb el 2-0, l'Eibar ha baixat la intensitat, i Luis Suárez, Coutinho i també Messi han pogut fer el tercer, però les seves rematades s'han trobat amb Riesgo, abans que Suárez aconseguís el premi a la seva insistència a l'hora de joc (3-0).

Amb el partit decidit, l'última mitja hora ha estat de nou molt anodina, amb l'Eibar intentant marcar el gol de l'honor i el Barça instal·lat còmodament al darrere esperant per fer el quart a la contra. Per part dels visitants ho han intentat Sergi Enrich, que una altra vegada rematava de cap desviat, i De Blasis, amb una altra rematada de cap que posava per primera vegada a prova Ter Stegen en tot el partit. D'altra banda, només l'entrada de Dembélé ha animat els últims minuts d'un partit que el Barça ha solucionat acollint-se a la llei del mínim esforç.