Selecciona Edició
Connecta’t

Les obres arriben a la zona noble del Park Güell

L'Ajuntament de Barcelona encara la segona fase de la remodelació de la plaça de la Natura

Obres a la plaça de la Natura del Park Güell.
Obres a la plaça de la Natura del Park Güell.

L'Ajuntament de Barcelona ha encarat aquesta setmana la segona fase de rehabilitació de la plaça de la Natura, una de les zones més visitades del Park Güell. El Consistori fa mesos que està reformant una de les parts principals del parc, però ho ha fet per trams per evitar el tancament total de la plaça i de la sala Hipòstila.

El lloc on s'estan fent els treballs no és lluny de l'accés principal del Park Güell. Al carrer d'Olot, i després de pujar l'escalinata de l'icònic drac, s'arriba a la sala Hipòstila: un gran porxo que mitjançant 86 columnes suporta una gran plaça. La sala està coberta per un sostre del cèlebre trencadís, en aquest cas de color blanc.

La sala Hipòstila serveix de fonament per sostenir el que s'ha batejat com a plaça de la Natura, una gran zona de sorra delimitada per un banc d'estil totalment gaudinià que té forma de serp i que està totalment recobert, també, del trencadís modernista. La plaça és un dels llocs des d'on es pot veure una de les vistes més imponents a la capital catalana.

Aquesta setmana l'empresa pública Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha iniciat la segona fase de les obres de restauració de la plaça de la Natura.

Els operaris, entre altres accions, tenen la missió de millorar el sistema de drenatge de les aigües pluvials i la impermeabilització del sostre de la sala Hipòstila, just sota la plaça. Per aquest motiu l'accés a la plaça de la Natura i a bona part de la sala Hipòstila quedarà limitat a només la meitat de cadascun dels espais. Per aquest motiu, el Consistori ha anat variant les zones d'intervenció de la plaça per no haver de tancar-la completament. Les obres duraran fins a principis del 2019.

S'adhereix als criteris de The Trust Project Més informació >