Selecciona Edició
Connecta’t

Colau elimina els cotxes de la plaça de darrere l’Ajuntament

Només podran aparcar els vehicles oficials a un costat de la plaça de Sant Miquel

Imatge de la futura plaça Sant Miquel
Imatge de la futura plaça Sant Miquel

L’equip de Govern d’Ada Colau ha iniciat el projecte de reurbanització de la plaça de Sant Miquel amb l’objectiu d’eliminar els aparcaments d’aquesta zona, per on s’accedeix a la seu més funcional del Consistori barceloní. A partir del proper dilluns, s’engegarà una prova pilot, que durarà quatre setmanes, en la qual un equip del Consistori donarà a conèixer la transformació de la plaça i recollirà propostes dels veïns. Les opinions s’avaluaran i s’incorporaran al projecte executiu. La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha defensat: “La plaça de Sant Miquel deixarà de ser un pàrquing”. Malgrat això, al carrer de la Font de Sant Miquel se seguiran estacionant els cotxes oficials de les autoritats municipals.

La prova pilot incorporarà modificacions en la mobilitat de la plaça, es prohibirà l’aparcament de motos i cotxes a la meitat de l’espai i es crearà una zona de càrrega i descàrrega al carrer dels Gegants. La càrrega i descàrrega de cotxes que realitzen el servei a l’Ajuntament es concentrarà, com ara, al carrer de la Font de Sant Miquel juntament amb els vehicles oficials. La novetat és que aquests vehicles no podran accedir al centre de la plaça i només podran circular i dirigir-se cap al carrer de Sant Jaume. A més, durant la prova pilot es posaran taules, ombrel·les, hamaques, a més de la premsa del dia i llibres de lectura a la zona central de la plaça. Pin n’ha defensat la remodelació: “Recuperar la plaça com a espai públic és una demanda històrica dels veïns. La de Sant Miquel és l’última plaça del Gòtic que falta per estar al servei dels veïns i abandonar els cotxes”.

La reurbanització de la plaça de Sant Miquel s’emmarca en el pla de barris del Gòtic sud que pretén lluitar contra les desigualtats. En aquest cas, es considera que un dels orígens d’aquestes desigualtats i la pèrdua de qualitat de vida és la falta d’espais públics on poder desenvolupar activitats quotidianes com l’activitat física, els jocs infantils, els espais d’estada per a familiars…

La reurbanització d’aquest espai compta amb un pressupost d’un milió d’euros i està previst que les obres comencin a principis de l’any 2019 i finalitzin el juliol del mateix any. L’objectiu és que la plaça tingui usos veïnals, ampliar la zona verda, els espais infantils, i reorganitzar la circulació i els aparcaments dels vehicles. L’espai de joc actual augmentarà més del doble, s’incrementarà el paviment tou i fins i tot es construirà un sorral infantil.

Les terrasses es mantindran al lloc actual, es limitarà l’horari de càrrega i descàrrega, que es realitzarà a la mateixa zona, i s’ampliarà el servei de lloguer de bicicletes Bicing.

S'adhereix als criteris de The Trust Project Més informació >