Selecciona Edició
Connecta’t

Colau elimina els punts negres de la Rambla del Raval

L'Ajuntament reurbanitza la zona i crea una gran esplanada sense obstacles

Imatge de la futura Rambla del Raval
Imatge de la futura Rambla del Raval

L'Ajuntament de Barcelona va anunciar aquest divendres que eliminarà tots els amagatalls, racons i punts negres de la Rambla del Raval i reurbanitzarà la zona junt amb les places Vázquez Montalbán i Salvador Seguí, creant una gran esplanada dura en una única plataforma que millorarà la connectivitat de la zona.

Les obres —que costaran un milió d'euros— començaran la propera tardor i finalitzaran a la primavera del 2019. La regidor de Ciutat Vella, Gal·la Pin, va assegurar que la reforma és fruit del procés participatiu entre els veïns i altres col·lectius del districte. Les actuacions duplicaran l'espai de jocs infantils i potenciaran els espais per a joves i gent gran.

S'eixamplarà la part central de la Rambla del Raval i es construiran quatre parterres: un destinat a jocs infantils; un altre que integrarà elements urbans “lúdic-artístics”, que seria com una pista de ball semblant a un mirall per a joves en ple carrer però d'un material que no sigui reflectant a la nit. A aquesta instal·lació se'ls sumaran dos parterres més que acolliran espais verds. Els actuals seran pavimentats i el Gat de Botero es recol·locarà i se centrarà per dotar-ho de major protagonisme. La rotonda nord de la Rambla quedarà anul·lada. Les cadires individuals del passeig seran substituïdes per bancs arrodonits i s'instal·larà un bany similar al que hi ha al carrer Robadors.

A la plaça de Vázquez Montalbán es generaran espais d'ombra i en el pas cap a la plaça de Salvador Seguí es crearà un paisatge gràcies a unes “turonets de sorra” on es plantaran arbres. Es pintarà sobre el paviment una pista de bàdminton i es col·locaran taules de ping-pong i fut-toc.

El Consistori d'Ada Colau pretén millorar la qualitat del pas que hi ha just sota l'edifici d'UGT i que connecta amb Salvador Seguí creant una instal·lació lumínica interactiva en el sostre que s'activarà quan passin les persones.

La polèmica zona infantil de la plaça de Salvador Seguí denunciada en innombrables ocasions pels veïns, per ser un lloc on accedeixen consumidors de drogues, també serà modificada. Pin assegurava que s'eliminaran les tanques del parc infantil i es crearà un àrea lúdica amb muntanyes de cautxú amb jocs integrats.

A la zona de la Filmoteca es plantaran arbres generant un nou grup de bancs que miraran cap a la Filmoteca. Es resituarà la zona de càrrega i descàrrega augmentant l'espai de pas i estada sota els nous arbres plantats mantenint les terrasses actuals.

S'adhereix als criteris de The Trust Project Més informació >