_
_
_

Festival golejador del Barça, més líder a la lliga

Els de Valverde han golejat el Betis (0-5), amb doblets de Messi i Luis Suárez, tots a la segona part

Cristian Tello lluita per la pilota amb Messi.
Cristian Tello lluita per la pilota amb Messi.Jose Manuel Vidal (EFE)

Després d'una primera part competida i entretinguda, que va acabar 0-0 i sense gaire ocasions, el Barça va destapar el seu futbol i la seva efectivitat i, amb Leo Messi excepcional i ben secundat per un Suárez matador, no va donar opció a un Betis que va fallar en defensa i que es va veure sotmès pel vendaval de gols d'un gran Barça.

L'equip de Valverde va començar una mica adormit i davant la gran pressió local va estar incòmode durant els primers 20 minuts. No obstant això, el Barça va començar a tocar més la pilota i a sotmetre el seu rival, amb la força de Sergi Roberto i André Gomes a les bandes i els moviments sempre perillosos de Messi i Luis Suárez, i les ocasions van començar a caure successivament del costat blaugrana. Prop del descans el joc es va refredar. El Betis va buscar tímidament el gol en una contra de León o un xut de Fabián, i al Barça es va lesionar Vermaelen, fet que va forçar la reaparició d'Umtiti.

Després del descans el guió va canviar. El Barça va exercir una pressió més amunt. Això, sumat al fet que el sistema defensiu del Betis es va començar a esquerdar i a les seves perilloses pèrdues, es va traduir en el 0-1 quan en una veloç arribada Rakitic va batre Adán. Amb un futbol més viu i profund, amb verticalitat i eficàcia plena, el Barça va assetjar la porteria verd-i-blanca i aviat va trobar els seus fruits, cinc minuts després d'obrir el marcador, amb el 0-2 de Leo Messi al minut 64.

Amb el Betis desaparegut, absolutament descompost després d'haver-se esgotat en una bona primera part, van arribar tres gols més dels barcelonistes, que ja van dominar del tot el joc. Cinc minuts després Luis Suárez va fer el tercer, Messi va fer el quart en una gran jugada personal i l'uruguaià va tancar el marcador i va sumar el seu desè gol en els últims set partits.