_
_
_

Neymar manté l’idil·li amb el gol en ple serial sobre el seu futur

El brasiler dona la victòria (1-0) al Barça contra el Manchester United de Mourinho

Neymar celebra el seu gol contra el Manchester United.
Neymar celebra el seu gol contra el Manchester United.BRENDAN SMIALOWSKI (AFP)

S'ha mostrat actiu, ha buscat la complicitat amb Messi i ha tornat a marcar un gol. Neymar ha jugat com sempre el segon partit de pretemporada del Barça, com si tot el soroll que hi ha al voltant seu no l'incomodés. En ple serial sobre l'interès del PSG pel jugador, l'extrem brasiler s'ha reivindicat contra el Manchester United: el seu gol ha donat la victòria al Barça (1-0), així que ha marcat tots els gols (tres, els dos primers contra la Juve) de la gira de l'equip blaugrana pels Estats Units, en la International Champions Cup.

A diferència del partit del cap de setmana contra el Juventus, Ernesto Valverde ha alineat el trident a l'equip titular davant dels jugadors de José Mourinho. Messi, Suárez i Neymar han saltat elèctrics a la gespa del FedEx Field, l'estadi dels Redskins de la lliga de futbol americà, als afores de Washington. Excepte les absències de Piqué, Iniesta i Ter Stegen, Valverde ha alineat el que s'intueix que serà el seu onze de gala i a l'espera també del fitxatge o fitxatges que es puguin concretar.

BARÇA, 1; MANCHESTER UNITED, 0

FC Barcelona: Cillessen; Semedo, Mascherano, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Aleñá; Messi, Luis Suárez i Neymar. A la segona part: Cillessen; Aleix Vidal, Piqué, Vermaelen, Digne; Sergi Roberto (Samper, m. 85), Iniesta, Denis; Arda, Munir i Alcácer.

Manchester United: De Gea (Romero, m. 46); Valencia, Smalling (Jones, m. 46), Lindelöf (Bailly, m. 46), Blind (Darmian, m.46); Pogba, Carrick (Fellainim, 46), Lingard (Pereira, m. 61); Mkhitaryan (Martial, m. 61), Rashford i Lukaku.

Gols: 1-0. M. 31. Neymar.

Àrbitre: Armando Villarreal (Estats Units). Va mostrar targeta groga a Fellaini.

FedEx Field de Washington. Uns 80.000 espectadors. International Champions Cup.

Durant el primer quart d'hora, De Gea i els pals han salvat diverses oportunitats clares dels atacants del Barça. El trident, assistit per Rakitic i Busquets, ha combinat amb facilitat entre els defenses del conjunt britànic. Malgrat el ritme lent de la pretemporada, el subcampió de Lliga ha jugat còmode, ha atacat amb rapidesa i semblava que jugués a casa. Els càntics de “Barça, Barça” i les samarretes blaugrana adornaven el paisatge d'un estadi ple, amb més de 80.000 espectadors.

De Gea ha seguit salvant ocasions fins que la lògica s'ha imposat al minut 30. Després d'un embolic a l'àrea, Neymar ha robat la pilota a un defensa, ha encarat la porteria i ha marcat amb un xut tou. Nou minuts després, una falta de Messi ha fregat la xarxa i el porter espanyol ha aturat una xilena de Suárez dins de l'àrea.

El United gairebé no ha inquietat Cillessen durant la primera part. Pogba ha mostrat el seu talent, però el màxim perill ha arribat de les incursions de Marcus Rashford, el jove extrem britànic que ha posat nerviós Jordi Alba. A Lukaku, el fitxatge estrella del campió de l'Europa League, se l'ha vist poc.

Durant la primera part, el Barça ha disparat a porteria el doble de vegades que el United (12 a 6). Però després del descans, el partit s'ha igualat. Valverde ha canviat tot l'onze excepte l'arquer Cillesten. Amb les línies menys compactes, el partit s'ha obert. Iniesta, Sergi Roberto i Denis Suárez no han tingut tant de control al centre del camp. També han connectat menys amb la línia d'atac, formada per Alcácer, Munir i Arda.

Els de Mourinho han tingut molta més arribada i han llançat diversos xuts perillosos des de fora de l'àrea, sobretot de Pogba. Però Cillessen ha aconseguit mantenir la porteria a zero. Sense el trident, l'atac del Barça s'ha difuminat. Les arribades han estat escasses. La més rellevant: un cos a cos d'Alcácer al minut 65, que ha salvat l'argentí Sergio Romero.

El partit s'ha adormit. L'emoció, malgrat algunes faltes agressives de tots dos equips, s'ha anat evaporant. El ritme ha decaigut i només s'ha alterat per un parell d'arribades perilloses del United, com un xut alt de Rashford l'últim minut del partit.

El Barça ha sumat a Washington la segona victòria de la pretemporada. Després de derrotar la Juve i el United, els catalans esperen ara el gran rival: el Madrid dissabte a Miami. I de moment tots els gols de l'era Valverde són de Neymar, tot i que el seu futur continua sent un misteri.