_
_
_

El Girona sua per imposar-se al Reus

Els gironins guanyen 1-2 i es consoliden en l'ascens directe després que els locals fallessin un penal en el descompte

Marc Rovira
Els jugadors del Girona celebren el segon gol.
Els jugadors del Girona celebren el segon gol.Girona FC

Dues parts, dues cares. Un arrencada fulgurant del Girona després del descans li ha servit per imposar-se al Reus en el derbi català de la Segona Divisió A. Un ràpida combinació dels gironins l'ha culminat Portu amb un xut ras arran de pal. Tot just corria el minut 3 de la represa i el Girona, ferm candidat a l'ascens a Primera, demostrava que el seu lloc a la zona noble de la classificació no és una casualitat. El gol de Sandaza al minut 75 ha confirmat que el Girona, quan prem el gas, imposa.

Durant el primer temps, els dos conjunts s'han exhibit a mig gas i res podia fer pensar als 4.000 aficionats que han omplert l'Estadi Municipal reusenc que Girona i Reus estan separats per una vintena de punts i que els gironins fa un mes i mig que no perden, mentre que els roig-i-negres fa el mateix temps que no canten victòria.

En qualitat de secret de vestidor quedarà el discurs que hagi pogut dir Pablo Machín als seus homes durant el descans però l'actitud del Girona en la represa ben poca cosa ha tingut a veure amb l'apatia mostrada en el primer temps. El gol de Portu ha tingut un efecte despertador per un partit que havia arrencat com una pròrroga de la migdiada. Més que demèrit de l'únic equip que segueix el rebuf de l'inexpugnable Llevant, potser també cal atribuir-ho a que el Reus ha arrencat ben col·locat. Natxo Castro ha disposat un mig del camp on hi havia l'exgironí Marcos Tébar fent parella amb el capità Ramon Folch. Ha tingut controlat el ritme del partit i ha exprimit les escapades per la banda d'Alberto Benito. Ara bé, la proposta local ha estat insuficient per donar cap esglai a la nombrosa parròquia gironina que s'ha desplaçat a Reus.

El Girona, en canvi, no perdona. Els 49 gols que acumula en 29 partits el posicionen com el màxim golejador de la categoria. Quan el Girona flaire àrea, la porteria rival tremola. El gol de Sandaza a un quart d'hora pel final n'ha estat una prova. El davanter, inèdit fins llavors, n'ha tingut prou amb un rampell d'oportunisme per fer pujar el 0-2.

L'expulsió d'Alcalá per doble groga ha donat superioritat numèrica al Reus en la recta final. Ha estat llavors quan una excel·lent rematada de Querol a la mitja volta ha fet pujar l'1-2 al marcador per donar emoció a les acaballes del partit.

Un penal comès de manera infantil per Pablo Marí en l'afegit li ha donat l'oportunitat al Reus d'esgarrapar un punt. Edgar l'ha enviat als núvols i els tres punts han volat cap a Girona.