_
_
_

El Barcelona empata davant la Reial Societat i es queda a sis punts del Madrid

L'equip de Luis Enrique, totalment superat pels donostiarres, va salvar un punt (1-1) gràcies als pals, però perd dos més abans del clàssic

Jordi Quixano
Messi controla davant Illarramendi.
Messi controla davant Illarramendi.VINCENT WEST (REUTERS)

Dos punts més es va deixar el Barcelona ahir a Anoeta i ja són sis la renda d'un Reial Madrid que viatjarà al Camp Nou dissabte que ve sense res a perdre. Tot el contrari que els de Luis Enrique, desdibuixats i superats en tot moment per una Real intensa i amb futbol que només li va faltar encertar. No ho va fer en tota la primera part i no ho va fer al final, quan dos xuts al pal, tots dos de Vela, superlatiu, li van privar de la victòria.

Des del principi la pressió dels d'Eusebio va ofegar un Barcelona trencat, incapaç de trobar als seus tres homes determinants. Vela feia i desfeia i la Real jugava al temps de Zurutuza i Illarra, l'amplitud de Yuri i la descaradura de Oyarzabal. Va aguantar el Barça els primers 45 minuts, però ja en la segona meitat, en la jugada més ximple, Piqué va enviar per dins una cop de cap sense força de Willian José. Va durar poc la merescuda alegria donostiarra, frustrada per una bona jugada de Neymar que va culminar Messi.

El gol no va despertar el Barcelona ni va llastrar a una Real que volia més. Ho va buscar i ho va palpar Vela i ho va anotar Juanmi, a qui l'àrbitre li va anul·lar un gol legal. Els de Luis Enrique van acabar donant per bé un empat que els deixa a sis punts del Reial Madrid abans d'un clàssic que serà decisiu per a les aspiracions de lliga dels blaugrana.