Selecciona Edició
Connecta’t

Glòries oxigena el seu centre comercial

La primera fase de reobertura del centre comercial començarà l’1 de desembre amb 60 botigues

Imatge virtual del centre comercial de Glòries remodelat.
Imatge virtual del centre comercial de Glòries remodelat.

La transformació de la plaça de les Glòries de Barcelona, que preveu més espai públic i zones verdes, ha obligat el centre comercial a repensar la seva arquitectura i la seva relació amb la ciutat. Després de dos anys d’obres i 145 milions d’euros invertits (quinze més del que es va projectar a l’inici), el Centre Comercial Glòries començarà a fer la reobertura el proper 1 de desembre. A la primera fase seran accessibles 60 botigues a la planta subterrània del centre, mentre que les plantes superiors aniran incorporant comerços fins que el projecte finalitzi a la tardor del 2017.

Òscar Valero, responsable de relacions institucionals a Catalunya de l’empresa propietària del centre comercial, Unibail-Rodamco, ha explicat aquest dijous en una visita a les obres que la primera fase està a punt d’acabar, i que aquest és un pas més cap a la integració del centre comercial en el seu entorn urbà. “Amb la transformació de la zona del 22@ i de la plaça de les Glòries, el centre comercial havia quedat obsolet, tant pel que fa a la seva imatge, una fortalesa laberíntica, com al seu concepte urbanístic”, ha destacat. Segons ha explicat Valero, l’estratègia de l’empresa és identificar el concepte de centre comercial amb el de la Maquinista, de la qual també és propietària, i pensar en el de Glòries “com un eix comercial urbà, com pot ser la Rambla Catalunya o el passeig de Gràcia”.

Per a això, el centre comercial lliura a l’Ajuntament 200 metres quadrats d’espai públic per crear els carrers del seu interior. També renuncia al tercer pis i a 75 locals, de manera que tindrà 125 establiments, que seran més grans: els de la planta inferior, que obriran properament, seran molt amplis, com una botiga de Mango de 2.300 metres quadrats. La remodelació generarà 460 nous llocs de treball fins a sumar 2.500 treballadors directes, i Valero estima que se superaran els 16 milions de visitants anuals, un 40% més que abans de les obres. Una altra de les novetats és que el nou centre reduirà en un 30% les places d’aparcament: hi haurà 300 places per a bicicletes, 140 per a motos i disposarà d’estacions de càrrega per a vehicles elèctrics.

Comparació entre el plànol del centre actual i el projectat.
Comparació entre el plànol del centre actual i el projectat.

La novetat més important que comportaran les obres és l’obertura de dos carrers a l’interior del centre, que el travessaran i l’integraran en la via pública. La part més impressionant de les obres és la gran entrada que s’ha obert a la façana de la Gran Via, que deixa al descobert els pilars de l’antic edifici d’Olivetti, unes estructures arquitectòniques que estan catalogades com a patrimoni de la ciutat. El disseny gràfic i del mobiliari s’ha encarregat a l’estudi de Javier Mariscal, i inclourà cinc escultures del dissenyador.

MÉS INFORMACIÓ