_
_
_

Messi assalta el Sánchez Pizjuán

L'argentí va capitanejar la remuntada empatant poc abans del descans i Luis Suárez va sentenciar a la segona part (1-2)

Messi i Suárez celebren el primer gol.
Messi i Suárez celebren el primer gol.REUTERS

El Barça va derrotar 1-2 el Sevilla, es va redimir de la seva derrota a la Lliga de Campions contra el City amb una gran reacció en el segon temps i va assaltar el fortí del Sánchez Pizjuán, portat per un gran Messi. En un partit disputat i vibrant, amb un temps per a cada equip, el Sevilla va ser molt superior en la primera meitat i es va avançar amb un gol de Vitolo al primer quart d'hora, però Messi va empatar poc abans del descans amb el seu gol número 27 que fa als sevillistes, i en el segon període Luis Suárez va confirmar el triomf amb l'1-2 per als barcelonistes, que fins i tot van poder golejar.

Amb el Barça segon i el Sevilla tercer a un sol punt, tots dos arribaven a la cita amb baixes, sobretot els blaugrana i especialment en la seva defensa, amb Mathieu, Piqué, Jordi Alba i Aleix Vidal lesionats, a més d'Iniesta. A l'equip andalús li faltaven enrere els argentins Nico Pareja, per lesió, i Mercado, sancionat.

Luis Enrique, tècnic barcelonista, va optar per Denis Suárez al mig camp com a escuder d'un altre exsevillista, el croat Ivan Rakitic, i Busquets, i va treure tota la pólvora a dalt amb el trident Messi-Suárez-Neymar davant un Sevilla que va recuperar el seu cervell, el gal Samir Nasri, qui no va voler perdre's el partit després de ser dubte tota la setmana per un problema muscular.

El partit va tenir un començament trepidant. El conjunt entrenat per l'argentí Jorge Sampaoli va sortir amb moltíssima intensitat, amb ambició i amb una pressió asfixiant que va ofegar el Barça, que va patir massa en no trobar el camí i va passar molts problemes.

Dolgut per la seva derrota a la Champions amb el Manchester City (3-1) i per tant molt exigit per dissipar els dubtes, el Barça sabia que es jugava molt, però es va veure sorprès per l'arrencada fulgurant dels sevillistes, que ja van avisar de les seves intencions amb sengles tirs dels argentins Vietto i Franco Vázquez abans del primer minut.

Els jugadors de Sampaoli van sortir amb les idees molt clares i fent molta pressió a un quadre culer vulnerable i perdut. Després d'un tir creuat de l'uruguaià Luis Suárez, que va treure Sergio Rico als 2 minuts, els sevillans van tenir dues bones ocasions, però ni Escudero, el nou internacional després de ser cridat per Julen Lopetegui, ni Vitolo van encertar, la qual cosa va donar pas a una altra nítida opció, ara a l'àrea local, que va desaprofitar el brasiler Neymar.

En el contraatac posterior, el que sí va aprofitar l'oportunitat d'obrir el marcador va ser el canari Vitolo, que, després d'una passada de Sarabia, se'n va anar per velocitat de Sergi Roberto i va fer l'1-0 en batre per baix Ter Stegen als 15 minuts.

El Barça mai va estar còmode ni en defensa ni en la creació, doncs el seu centre del camp es va veure superat i no va trobar la manera de connectar amb el seu trio d'atac, molt desatès, per la qual cosa va patir molt davant del devessall de bon joc sevillista, que va poder ampliar la seva renda, però Sarabia no va rematar quan es quedava sol davant del porter alemany en cedir cap a enrere.

També van fregar el gol Vietto davant la timidesa de la saga blaugrana, però va tirar desviat, i Vitolo a tres minuts del descans. Així, el Sevilla va deixar passar l'opció de noquejar un Barça superat i molt fluix en aquest primer període, i va acabar pagant-ho perquè Leo Messi, l'astre argentí, no va perdonar en la seva primera aparició seriosa: a dos minuts del descans, l'argentí, fins llavors apagat, va rebre una passada de Neymar en la frontal de l'àrea i va aconseguir l'1-1 amb un cop d'esquerra perfectament ajustat al pal dret de Rico. El cop va ser precís i va demostrar la vàlua d'una estrella mundial com Messi.

A la represa, el panorama va canviar per complet. El Sevilla va acusar el cop rebut i el Barcelona va sortir totalment canviat, com de la nit al dia, amb més ritme i molt de criteri en el seu joc d'atac, fins al punt que va generar cinc ocasions al primer quart d'hora.

Messi va ser ara un malson per a la defensa local, que va perdre tota la seva frescor anterior davant el control dels blaugrana.

Els catalans, dominadors absoluts d'aquesta segona meitat, van poder marcar en un tir de Rakitic que va parar Rico i en tres opcions de l'argentí, entre el 52 i el 59, però es va topar amb Rami en una contra i després el seu tir el va treure el meta sevillà i més tard, després d'una gran jugada a la frontal, va rematar alt per poc.

Encara així, aquesta ofensiva del Barça va ser un presagi del que va passar superada la primera hora de joc, doncs va portar la seva superioritat al marcador en fer l'1-2 Luis Suárez, el seu vuitè gol a la Lliga, d'un tir creuat des de la dreta després d'una bona passada de Messi.

El Sevilla, encara que Sampaoli va fer canvis per intentar canviar-li la cara al seu equip, es va anar diluint i va ser incapaç de crear perill, excepte un tir de Nasri al cos de Ter Stegen al principi i un cop de cap de N'Zonzi que va sortir llepant el pal, després de fallar el meta alemany en un córner, a 16' del final.

Els catalans van elevar el seu nivell i fins i tot van poder ampliar la seva renda en dues ocasions de Luis Suárez, però, molt escorat, va rematar fora després de salvar la sortida de Sergio Rico, que precisament va impedir que marqués al 75. D'aquí al final els sevillistes, que van reclamar un possible penal d'Umtiti sobre Correa en el temps afegit, ho van intentar a força de cor, però no van aconseguir cap fruit.