_
_
_

Messi li dóna el triomf al Barça a Londres

L'equip blaugrana derrota l'Arsenal amb dos gols de l'argentí, el segon de penal

Messi celebra un gol contra l'Arsenal.
Messi celebra un gol contra l'Arsenal.Toby Melville (REUTERS)

Dos gols a la segona meitat de Lionel Messi van poder aquest dimecres amb un sòlid Arsenal (0-2) i van col·locar el Barcelona amb un peu i mig a quarts de final de la Lliga de Campions. Els vigents campions, 'superfavorits', tal i com els va definir el tècnic local, el francès Arsene Wenger, van complir amb les expectatives i es van emportar un triomf clar de l'Emirates Stadium que, excepte sorpresa, deixa l'Arsenal una altra vegada fora de la màxima competició continental tot just començar la segona fase del torneig.

El 0-2 va ser potser massa càstig per uns gunners que van fer front al Barcelona durant 71 minuts, el temps que va trigar a aparèixer la màgia de Messi. Un contraatac de llibre liderat per Neymar i Suárez va ser aprofitat per Messi per posar als seus per davant al marcador i per trencar la seva fatídica ratxa de sis partits sense aconseguir veure porteria davant el gegant Petr Cech. No obstant això, els de Luis Enrique no van deixar espai per a la sorpresa i, malgrat marxar al descans amb empat a zero, van aconseguir tombar el rival en 12 minuts.

El partit va començar sense dominador clar, amb el Barcelona intentant dictar el temps i amb el Arsenal amb els seus onze futbolistes per darrere de la línia del centre del camp, buscant explotar la velocitat d'Alexis Sánchez i Oxlade-Chamberlain. La primera ocasió la van tenir els locals amb una gran triangulació pel costat dret que Oxlade-Chamberlain no va arribar a concretar des del punt de penal.

Neymar va tenir als seus peus, a la tornada dels vestuaris, el 0-1 després de fer una diagonal i plantar-se sol davant Cech, que es va fer enorme i va desbaratar l'ocasió. Va respondre l'Arsenal poc després amb una rematada de cap d'Olivier Giroud, després d'un centre de Nacho Monreal que Ter Stegen va desviar amb una mà salvadora.

Al minut 71 el trident, tímid fins llavors, va sentenciar el partit: Neymar va treure la pilota desde darrera en un contraatac i va enfilar el camp rival, la va cedir a Suárez i aquest, després de sortejar dos defenses, la va passar a Messi, que va deixar assegut Cech i va anotar el primer gol de la nit. 12 minuts més tard va arribar el 0-2, el temps que va trigar a començar a buidar-se l'Emirates, després que Mathieu Flamini, en la seva primera jugada després de la seva entrada al camp, cometés un infantil penal sobre Messi que el propi '10' es va encarregar de transformar.

Missió complerta per un Barcelona que no afluixa el ritme i que encadena una ratxa de 33 partits sense conèixer la derrota.