_
_
futbol | Lliga de Campions

Cristiano Ronaldo s’atipa de gols i el Madrid esclafa el Malmö (8-0)

L'equip de Benítez destrossa el quadre suec amb quatre gols del portuguès, tres de Karim i un de Kovacic

Cristiano marca el sisè del Madrid.
Cristiano marca el sisè del Madrid.Kiko Huesca (EFE)

El Reial Madrid es va fer un fart de fer gols davant el Malmö en el seu últim partit de la fase de grups de la Champions. Vuit dianes, quatre de Cristiano, tres de Benzema i una de Kovacic per igualar la golejada més gran en la història de la Lliga de Campions. En menys de 25 minuts, Karim ha encarrilat la victòria amb dos gols. En el primer, ha enviat a la xarxa una pilota morta a l'àrea després d'una jugada col·lectiva de l'equip blanc, que ha estat a l'àrea rival durant tot el partit. Cristiano s'ha endinsat per l'esquerra, ha centrat a l'àrea petita i la rematada d'Isco ha estat treta per un defensor sota pals. La pilota li ha caigut al francès i el Madrid ha cantat el primer. 10 minuts després ha tornat a aparèixer Benzema, que en aquesta ocasió ha rematat amb el cap un centre de Cristiano. El portuguès, molt actiu durant tot el partit, ha agafar el testimoni de Karim. Abans del descans ha convertit el seu enèsim intent de falta directa. Amb aquest gol, iguala els 10 de falta directa de Juninho Pernanbucano en Lliga de Campions i es queda a només un del rècord, que encara té Del Piero, amb 11. A més, ja és el jugador del Madrid que més gols de falta ha sumat en aquesta competició (8), davant de Roberto Carlos (7).

El festival de Cristiano ha continuat a la segona part. Tot just començar, ha batut Wiland després d'aprofitar el rebuig d'un xut de Danilo. Tres minuts després, ha fet el cinquè també arran d'una jugada del lateral brasiler. Cristiano ha posat la cirereta a la seva nit estel·lar amb el sisè del Madrid, el quart del seu compte particular. Benzema ha deixat una pilota a Isco amb un cop de taló i el malagueny ha vist com es desmarcava el lusità, que no ha fallat davant Wiland. Kovacic ha fet el setè del festival madridista. Benzema, el vuitè amb més de 15 minuts per al final. Amb la seva actuació estel·lar, Ronaldo ja és el jugador amb més gols en una mateixa fase de grups de la Champions, 11, i supera Van Nistelroy.

L'Atlètic de Madrid ha derrotat a Lisboa el Benfica (1-2), amb gols de Saúl i Vietto, i passa com a primer de grup. El Sevilla ha guanyat el Juventus (1-0), amb gol de l'ex de la Juve Fernando Llorente, i aconsegueix el pas a l'Europa League, de la qual és vigent campió.

La sorpresa de la jornada europea ha estat l'eliminació del Manchester United de Van Gaal, que ha perdut al camp del Wolfsburg alemany (3-2) i s'acomiada de la màxima competició continental. Jugarà l'Europa League.