_
_
_

Triplet de Luis Suárez en l’aniversari del seu debut

El Barça guanya 3-1 a un Eibar que ha començat marcant. Mascherano ha vist la targeta vermella directa.

Luis Suarez celebra el seu tercer gol contra l'Eibar.
Luis Suarez celebra el seu tercer gol contra l'Eibar. ALBERT GEA (REUTERS)

El triplet de Luis Suárez el dia que celebrava el primer aniversari del seu debut com a blaugrana va rescatar un Barça gris davant l’Eibar (3-1), en un partit que el conjunt basc va començar guanyant i on va demostrar per què, fins avui, s'ha mantingut invicte com a visitant en aquesta Lliga.

Ja ha avisat Capa a l'inici del partir amb un xut des del vèrtex de l'àrea molt innocent i massa centrat que ha aturat Bravo. Una volea de Luis Suárez que ha impactat a l'exterior de la xarxa de la porteria de Riesgo ha estat la rèplica blaugrana, però ja començava a intuir-se que al xoc hi havia arribat més ràpid i disposat l'equip de Mendilibar.

Als deu minuts, Bartra ha provat una excursió estil Piqué, ha superat la primera retallada, però ha perdut la pilota davant el segon rival que l’ha entrat. L’Eibar ha armat una contra del no-res i Keko s’ha plantat sol davant Bravo. El seu xut forçat no l’ha aturat el porter xilè, i el rebuig ha acabat en Borja Gastón, l'home gol de l'equip basc, que no ha perdonat a porteria buida.

Sense Messi ni Rafinha ni Sergi Roberto i sense, per què no dir-ho, Xavi, al Barça li falta exuberància a la medul·lar. S'ha convertit en un equip vulgar, on el joc de creació a un o dos tocs sembla haver quedat enterrat en el fons d'algun calaix. Ara viu de l’empenta de Suárez o de les genialitats d'un creixent Neymar, però caldrà veure fins on arriba això aquest any si Messi no és capaç d'oferir la seva millor versió quan es recuperi de la lesió al genoll.

Això sí, sempre li quedarà Sergio Busquets, una assegurança de vida com a pivot o, com avui, jugant d'interior. Una passada precisa va sortir de les seves botes i va passar per sobre de la defensa basca perquè Sandro, en posició dubtosa, la cacés, i que va anar l'origen del gol de l'empat, just quan s'arribava a l'equador de la primera meitat.

El punta canari ha engaltat la pilota sense deixar-la caure, que s’ha convertit en un centrada de primera que Luis Suárez ha picat de cap amb virulència a l'àrea petita per fer impossible l'estirada de Riesgo.

Però el Barça ja no ha fet res més de destacat a la primera part. En canvi, l’Eibar, que ha après, com tots els altres, que la millor recepta per intentar guanyar el conjunt blaugrana és anar a buscar-lo ben amunt, ha tingut el segon abans del descans, en una jugada entre Borja Bastón i Keko, a qui Bartra li ha desfet, gairebé a la línia de gol, un xut escorat.

Neymar i Suárez han sortit de nou al rescat a l'inici de la segona meitat. El brasiler feia molt mal per la banda esquerra i ha acabat regalant-li la pilota a l'uruguaià, que ha afusellat en posició de '9' per fer el 2-1 al cap de tres minuts de la represa. Una altra connexió entre tots dos, a cinc minuts del final, ha liquidat el partit. Entre els dos gols, el públic del Camp Nou només ha trobat el tedi.

Perquè l’Eibar, encara que no perdia els nervis i seguia defensant-se bé, ja no inquietava Bravo, i el Barça tampoc era capaç de fabricar suficient futbol per entretenir ni el més optimista dels seguidors culés.

Sense futbol atractiu, el Camp Nou es va dedicar a insultar Del Cerro Grande, sobretot després de l'expulsió amb vermella directa de Mascherano, que alguna cosa li devia dir al col·legiat sobre la seva falta d'equitat a l'hora d'assenyalar les faltes i repartir les targetes. Amb tot, el Barça va salvar els mobles el dia que estava obligat a guanyar després del sofert triomf del Reial Madrid a Balaídos. Segueix coliderant la Lliga mentre espera que arribin, ple que fa a la inspiració, temps millors.