_
_
_

Keylor, Marcelo i Cristiano frustren el Llevant en tres minuts

El porter, el lateral i el golejador del Madrid rescaten el seu equip de la irrellevància entre el minut 25 i el 28 de la primera part davant un rival atrevit

Diego Torres
Ronaldo celebra el gol contra el Llevant.
Ronaldo celebra el gol contra el Llevant.JUAN MEDINA (REUTERS)

Keylor, Marcelo i Cristiano han il·luminat un Madrid sense joc, gris com la tarda encapotada sobre el Bernabéu. El Llevant s'ha presentat a la festa amb esperit esvalotador, exposant-se amb tres centrals que no aconseguien tancar les bandes, elevant les línies fins a envair el camp contrari, atacant cap al sud. El Madrid ha viscut els primers 25 minuts buscant una sortida a l'atzucac.

El públic a la graderia baixa contemplava el camp en un silenci carregat de suspicàcies. Keylor acabava d'atrapar una pilota rebotada i començaven els rumors quan Marcelo s'ha anticipat a Morales i s'ha avançat ràpid com una guineu. Ha tirat la diagonal i quan els volants li han empetitit l'espai l’ha tocada per a Cristiano, que hàbilment s'ha mogut cap a fora. Cristiano ha retornat la paret, Marcelo s'ha ficat a l'àrea, ha rebut, ha resistit la marca de Jose Mari, i ha enganxat el xut d'esquerra gairebé sense angle. La pilota ha passat fregant el primer pal de Rubén Martínez. El porter s'ha girat a mirar. La xarxa ha tremolat. Era dins.

L'1-0 ha assenyalat el final de la migdiada madridista i el moment que ha definit la jornada a Chamartín. Perseguint la resposta, el Llevant s'ha desplegat amb ràbia. Hi hagut una centrada de Morales des de la dreta i Roger ha rematat amb el cap, desfermat. El sentit i la potència del xut anunciaven l'1-1. Anava picat, fort, angulat. A l'esquerra de Keylor, que ha replicat flexionant els genolls i llançant-se cap avall en un dels gestos més antinaturals i difícils que pot fer un porter per tapar un xut. Ha posat el guant enganxat a l'herba i la pilota s'ha frenat a la ratlla. El desconcert del públic ha estat equiparable al desconcert dels futbolistes del Llevant.

La gent del fons sud s'ha posat a aplaudir Keylor presa d'un rampell d'agraïment frenètic. El porter s'estava girant per saludar els seus admiradors quan a l'altre extrem del camp, Feddal s’ha equivocat iniciant la jugada. Potser era presa de l'abatiment: en dos minuts el seu equip havia rebut un gol i una parada que el privava de l'empat. Segons després encaixaria el 2-0.

Feddal ha passat la pilota a Kroos. I l'alemany, mal adversari en els tres quarts, s’ha vist sol al mig camp contra dos defenses rivals que es replegaven desesperats per frenar Cristiano i Bale. El Llevant havia comès un altre error que propiciava un altre contraatac. Bale ha corregut cap al punt de penal; Cristiano, astut, ha esperat i ha guanyat dos metres. Kroos li ha passat la pilota i el golejador ha deixat anar una canonada des de fora de l'àrea. Ha estat el 2-0. El seu gol 324 amb el Madrid. Oficialment, ja es pot dir que és el màxim golejador de la història del club.

Tres minuts després del gol que ha obert el marcador, el Madrid ha tancat un partit que es podria haver tornat espès com el ciment. No ha anat així perquè ho han impedit Keylor, Marcelo i Cristiano en poca estona, tres o quatre accions que han completat l'expedient de la Lliga abans d'una setmana de Champions que s'anuncia emocionant.

A la segona part el Llevant ha posat les ocasions, i els blancs, el gol. Els valencians han tingut a les botes les opcions de retallar el resultat, però Keylor Navas —antic porter dels granotes— ha repel·lit tot el que li ha arribat. Grans parades d'un porter que només ha encaixat dos gols en vuit trobades de Lliga. Quan faltaven 10 minuts per al final, Jesé ha marcat el tercer després d'una gran acció individual, amb bicicleta inclosa, dins de l'àrea.