Selecciona Edició
Connecta’t

Els escolars ‘okupen’ l’Ajuntament i els funcionaris, els barracons

Després de set anys desplaçats, els alumnes de Vilanant, a l’Alt Empordà, tornen a l’emblemàtic edifici que acollia el Consistori

L'edifici que torna a acollir l'escola de Vilanant (Alt Empordà).
L'edifici que torna a acollir l'escola de Vilanant (Alt Empordà).

Després de set anys en barracons, la quarantena d'escolars de Vilanant (Alt Empordà) disposen d'un edifici d'obra. No es tracta d'una nova construcció, sinó de l'edifici que fins ara ocupaven l'Ajuntament, Correus, el dispensari i la llar de jubilats. Així, els escolars del municipi, que representen el 10% de la població, ocupen l'edifici que fins ara ocupava el Consistori i els empleats municipals, molts menys,  s'han traslladat als barracons.

Aquest edifici va ser construït entre el 1920 i el 1925 per ser l'escola de Vilanant i Tarabaus. És molt emblemàtic i estimat a la zona ja que molts dels 413 habitants d'aquesta petita localitat hi van estudiar. L'immoble acollia també l'Ajuntament i altres serveis, però a causa del seu mal estat, el 2008 els alumnes van passar a fer classe en barracons i el Consistori es va mantenir. Una vegada rehabilitat l'edifici, els responsables municipals han decidit dedicar-lo íntegrament a ús docent.

Els barracons on treballaran els funcionaris.
Els barracons on treballaran els funcionaris.

L'alcaldessa de la localitat, Anna Palet (CDC), ha explicat que durant tots aquests anys “les obres s'han fet pensant que seria l'Ajuntament, però hem anat parlant amb el Departament d'Educació, amb governació i la Diputació i a poc a poc hem anat canviant els equipaments d'aquesta infraestructura pensant en equipaments per a escola”. Per Palet, “era important tornar-lo a recuperar com a escola també pel sentiment de la gent del poble”.

La voluntat de l'equip de govern ha estat invertir les prioritats, ja que poca gent treballa al Consistori. A la llarga tenen previst situar-se a la rectoria del poble, amb els altres serveis municipals que han passat a ocupar els barracons. Per la seva banda els alumnes han agraït el canvi, perquè “als barracons hi feia molta calor” i perquè ara “és molt més gran i hi cap més gent”. L'edifici disposa de quatre classes, un menjador, una aula d'informàtica i una pista.

MÉS INFORMACIÓ