_
_
_

El Barça s’adjudica el Gamper davant la Roma

Els blaugrana s'imposen per 3-0 als italians en un partit amb una gran primera part

Neymar felicita Messi pel seu gol.
Neymar felicita Messi pel seu gol.QUIQUE GARCIA (AFP)

El Barça s’ha adjudicat aquesta nit el Trofeu Joan Gamper, en derrotar a la Roma amb autoritat (3-0) després de signar una gran primera meitat, i ha demostrat estar preparat per disputar el primer títol de la temporada dimarts que ve, que jugarà a Tbilissi (Geòrgia), amb el Sevilla, a la Supercopa d’Europa.

Ha estat l'últim assaig abans d'enfrontar-se al conjunt sevillà, i Luis Enrique ha decidit alinear per primera vegada aquesta pretemporada al famós trident format per Messi, Neymar i Luis Suárez. Es tractava que els tres anessin recuperant sensacions i automatismes, amb vista al primer partit oficial del curs, i des del primer minut han deixat clar que el seu feeling segueix intacte.

Messi, amb una passada de Suárez, ha posat a prova per primera vegada Szczesny tot just començar el partit i, a partir d'aquí, les ocasions s’han succeït per al bàndol blaugrana. El Barça ha començat com una ventada i la Roma s’ha desvetllat amb un parell d'arribades en què ha vagat a la porteria de Ter Stegen.

El conjunt italià ha aguantat l'empat 26 minuts, fins que Messi ha agafat una pilota a la línia de tres quarts, l’ha passat a Mathieu i aquest l’ha tocat de primeres perquè Neymar controlés l'esfèrica i anotés el primer després de deixar assegut el porter visitant. Messi, encara més motivat, ha fet el segon quatre minuts abans del final de la primera part, en culminar una combinació precisa entre Alves, Luis Suárez i Neymar, dins de l'àrea.

El públic que ha omplert el Camp Nou, uns 94.000 aficionats, s’ho ha passat en gran durant la primera part. Una mica menys divertida ha estat la segona, quan ha decaigut molt el ritme. La culpa l’ha tingut el rosari de canvis de tots dos equips.

El segon acte ha servit perquè el Camp Nou coregés el nom de Pedro, que avui potser ha disputat el seu últim partit com a blaugrana per fitxar per al Manchester United. També per aplaudir a l'exblaugrana Keita, que ha tornat com a capità al que va ser casa seva durant quatre anys. I sobretot, per veure el gran gol de Rakitic, designat millor jugador del partit, que ha tancat el compte del conjunt local.

La nota negativa ha estat la lesió muscular, a un quart d'hora del final, de Jordi Alba, que probablement es perdrà la final de la Supercopa d’Europa d’aquí a sis dies.