_
_
SEMIFINAL DE LA COPA D'ALEMANYA

Sense final, sense triplet i sense Robben

El Dortmund elimina el Bayern en la semifinal de la Copa i l'holandès torna a lesionar-se

Robben, després de tornar-se a lesionar.
Robben, després de tornar-se a lesionar.Matthias Schrader (AP)

El Borussia Dortmund va eliminar el Bayern en la semifinal de la Copa d'Alemanya en la tanda de penals després d'empatar (1-1). En un partit en què, a més, els bavaresos van recuperar i van perdre Robben al cap de només 18 minuts. A Guardiola l'ha mirat un borni o el Bayern té unapersona que porta mala sort en els serveis mèdics. Resulta que no fa gaire un informe de la UEFA va retratar eal conjunt muniquès quan va recordar que de tots els equips que disputen la Champions l'alemany té un rècord per posar-se vermell: en cap altre club els lesionats triguen més a recuperar-se que al Bayern. Potser, la brega entre el director general del club Rummenigge i el doctor Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt després de la derrota (3-1) contra el Porto, en l'anada dels quarts de la Champions, que va precipitar la dimissió del metge, després de 40 anys al club, va tenir alguna cosa que veure amb el document.

BAYERN DE MUNIC, 1 (0) - BORUSSIA DORTMUND, 1 (2)

Bayern de Munic: Neuer; Benatia, Boateng, Rafinha; Lahm, Alonso; Weiser, Thiago (Robben, m. 67 (Götze, m. 84) Müller (Schweinsteiger, m. 75), Bernat; i Lewandowski. No utilitzats: Reina, Dante, Rode i Pizarro.

Borussia Dortmund: Langerak; Schmelzer, Hummels, Papastathopulos, Durm; Blaszczykowski (Kampl, m.83), Bender (Kehl, m. 91), Gündogan, Kagawa (Mkhitaryan, m. 70), Reus i Aubameyang. No utilitzats: Alomerovic, Subotic, Ginter i Ramos.

Gols: 1-0. min. 30. Lewandowski. 1-1. min. 75. Aubameyang.

Àrbitre: Peter Gagelmann. Va expulsar Kampl amb doble groga i va mostrar la targeta groga a Rafinha, Alonso i Benatia.

Allianz Arena: Uns 70.000 espectadors. El Dortmund passa a la final després d'imposar-se en els penals per 0-2.

La maledicció de les lesions que persegueix aquest any el Bayern es va personificar ahir en Robben. Va tornar en el minut 65 després de cinc setmanes de baixa per un trencament fibril·lar i apuntava a la semifinal contra el Barça. Però 18 minuts després, va anar a controlar una pilota i es va esfondrar amb la mà sobre el bessó de la cama esquerra. A Benatia li va anar millor, que també va reaparèixer en escena després de superar un altre trencament fibril·lar, per més que Neuer, el seu porter, gairebé el deixés KO d'una guantada.

A sobre de les desgràcies, el Bayern va perdre el camí de la final de Berlín i, al mateix temps, el somni de reeditar el triplet que va aconseguir Juup Heynckes en el curs 2012-2013. Al Bayern, campió actual de la Copa, n'havia tingut prou amb una feina de farciment per ser millor que el rival durant 60 minuts, però només van confirmar la seva superioritat amb un gol de Lewandowski –a qui van haver de portar a l'hospital per una commoció cerebral– a cap de mitja hora de joc. Ja se sap que els de groc si una cosa tenen és orgull i en la que era l'última visita de Klopp a l'Allianz, no caurien sense resistir. A poc a poc van anar trobant el ritme a l'enfrontament, als de Guardiola els va agafar un esvaniment i quan faltava un quart d'hora, amb una rematada d'Aubameyang que Neuer va treure quan la pilota ja estava dins, van igualar el xoc.

Per molt que es refer el Bayern, entre la falta d'encert en dues rematades de cap de Schweinsteiger i unes clares mans a l'àrea groga que l'àrbitre no va veure, i malgrat quedar-se amb 10 per l'expulsió de Kampl, el Dortmund va aguantar les escomeses i va allargar el partit fins als penals. I aquí, des del punt fatídic, Lahm i Xavi Alonso van relliscar –com va fer Terry en la final de la Champions del 2008 contra el Manchester United– de manera idèntica per enviar el seu xut a la graderia. No van fallar Gundogan i Kehl, però Neuer va donar vida al Bayern parant el tercer, de Hummels. El de Götze, el va parar Langerak, així que en el torn de Neuer –el porter va xutar el quart penal– es decidia l'eliminatòria: la pilota es va estavellar al travesser. I el Bayern es va quedar sense final de la Copa i sense triplet. Sense Robben ja s'havia quedat una estona abans, una altra vegada.