El Bayern segueix a la seva

Els de Guardiola golegen sense pietat un Xakhtar que va jugar 88 minuts amb 10

Alejandro Prado
L'àrbitre mostra la targeta vermella a l'ucraïnès Kucher, del Xakhtar.
L'àrbitre mostra la targeta vermella a l'ucraïnès Kucher, del Xakhtar.M. Hangst (Getty)

Dos minuts va trigar el Xakhtar Donetsk a adonar-se que sortiria amb un sac de gols en contra de l'Allianz. Dos minuts per perdre la il·lusió. Perquè l'àrbitre escocès William Collum va punxar el globus poc després de començar quan va assenyalar penal i expulsió de Kucher per l'enderrocament de Götze a l'àrea ucraïnesa. Ni era l'últim defensor ni el jugador del Bayern encarava el porter, però el col·legiat no va dubtar a airejar la seva cartolina vermella. Müller va transformar el càstig i a partir d'aquest moment només calia endevinar quantes vegades la pilota tocaria la xarxa del Xhakhtar. Al final el conjunt bavarès en va fer set, el mateix número que a Roma fa uns mesos (1-7), la qual cosa el converteix en el primer equip que repeteix una golejada com aquesta en una mateixa Champions.

Probablement el Bayern no necessitava aquest error arbitral al seu favor. El de Guardiola no és un equip que variï la seva forma de jugar en funció de les desgràcies del rival. El seu fort és atacar i atacar quan té la pilota, que és gairebé sempre, i fer pressió des de molt amunt quan no la té. La diferència és que amb l'expulsió del defensa ucraïnès, els de Donetsk van perdre tota la fe a fer ni tan sols pessigolles. Es van disposar a ser aixafats amb resignació.

Bayern Munic, 7- Xakhtar Donetsk, 0

Bayern: Neuer; Rafinha, Boateng, Badstuber (Dante, m. 67), Alaba; Schweinsteiger, Götze, Müller; Robben (Rode, m. 18), Lewandowski, Ribery (Bernat, m. 59). No utilitzats: Reina, Benatia, Lahm, Pizarro.

Xakhtar: Pyatov; Srna, Kucher, Rakitskiy, Shevchuk; Fred, Stepanenko; Costa (Wellington, m. 79), Teixeira (Ilson, m. 70), Taison (Kryvtsov, m. 8); Luiz Adriano. No utilitzats: Kanibolotsky, Dentinho, Fernando Lucas, Gladkiy.

Gols:1-0. M. 3. Müller, de penal. 2-0. M. 33. Boateng. 3-0 M. 49. Ribery. 4-0. M. 51. Müller. 5-0. M. 63. Badstuber. 6-0. M. 65. Lewandowski. 7-0. M. 87. Götze

Àrbitre: William Collum (Escòcia). Va amonestar Boateng, Badstuber i Costa.

Allianz Arena, 71.000 espectadors aproximadament, ple.

Els gols van anar caient de forma inexorable. Ocasions que se succeïen cada pocs minuts, cosa normal quan un equip juga literalment a l'àrea rival. Perquè el Bayern triangulava en els últims metres com si estiguessin al centre del camp. Els de Guardiola no perdien gaire temps tocant la pilota en zones intranscendents del camp, de seguida portaven la pilota als voltants de la porteria de Pyatov i la qualitat dels atacants feia la resta.

Sense Xabi Alonso —expulsat a Donestk—, Schweinsteiger tenia la batuta, gairebé en solitari perquè els presumptes interiors, Müller i Götze, vivien a l'àrea. Eren els laterals, Rafinha i Alaba, els qui flanquejaven el migcampista i cuidaven dels passadissos interiors, aquests que preocupen tant a Guardiola. La pressió va ser asfixiant en la primera part i molt més relaxada en la segona. Era igual, el partit va deixar de ser un duel de la Champions per convertir-se en un de la Bundesliga, la competició domèstica en la qual les golejades plàcides del Bayern són el pa de cada dia. Fins i tot el recentment recuperat Badstuber va fer un gol. També va haver-hi temps perquè Lewandowsky es rescabalés de la seva nit plena d'errades. No obstant això, la borratxera de gols va deixar dues males notícies: les lesions de Robben i Ribery i la sensació que el Bayern arriba al moment àlgid de la temporada sense haver encarat una prova exigent.