_
_
_

El Barça es classifica per a la final

Els blaugrana guanyen 1-3 un Vila-real en inferioritat amb dos gols de Neymar i un de Suárez

Andrés Iniesta envoltat de jugadors del Vila-real.
Andrés Iniesta envoltat de jugadors del Vila-real.David Ramos (Getty)

El Barcelona es va convertir en el primer finalista de la Copa del Rei en imposar-se al Vila-real a El Madrigal per 1-3 amb dos gols de Neymar i un altre de Luis Suárez en un duel en què els grocs van jugar en inferioritat numèrica des del minut 64 per la targeta vermella directa que va veure Pina.

Aquest resultat, unit al 3-1 de l’anada al Camp Nou, fa que l’equip de Luis Enrique continuï optant al títol i el de Marcelino García acabi la seva participació en el torneig havent arribat per primera vegada en la seva història a semifinals.

El conjunt blaugrana es va avançar en la seva primera jugada d’atac. Corria el minut 3 del duel quan Messi va centrar des de la banda dreta i Neymar va superar Asenjo per dalt amb una subtil rematada. Un cop dur per a l’afició groga, que va omplir El Madrigal a la recerca d’una remuntada històrica.

L’equip groc apostava per la velocitat dels seus davanters, mentre que el Barça acaparava la possessió de la pilota a la recerca de rendibilitzar el seu avantatge.

El Vila-real va començar a gaudir d’ocasions molt ràpid. Primer va ser Cheryshev el que va provar fortuna amb un cop amb la dreta que va sortir per dalt, mentre que pocs minuts més tard va ser el nigerià Uche qui va fregar el gol amb un xut que va acabar al lateral de la xarxa. El Barça estava còmode, però tampoc creava perill a la porteria defensada per Asenjo. La següent oportunitat blaugrana la va tenir Iniesta, que no va encertar amb la porteria després d’una altra passada magistral de Messi.

El Vila-real va empatar al minut 39. Jaume Costa es va escapar per la banda esquerra i va centrar al segon pal perquè Jonathan dos Santos enviés la pilota a la xarxa amb un llançament al bot.

La parròquia local va recuperar la il·lusió i el Barça va perdre Busquets, que es va lesionar en la mateixa jugada després d’un incident amb Pina. Mathieu va entrar al terreny de joc i Mascherano va passar a jugar al centre del camp.

A la segona part el panorama es va aclarir encara més per al Barça al minut 64. Pina va veure la vermella directa per una dura entrada sobre Neymar i el Vila-real va jugar amb un menys durant la resta del partit.

El Barça podria haver sentenciar al minut 71. Neymar va caçar un contraatac en què es va encarar a Víctor Ruiz, que estava com a últim home, i el va superar, però Asenjo va fer una gran parada. Només uns segons més tard va arribar l’1-2. Luis Suárez va aprofitar una passada llarga de Mascherano per plantar-se tot sol davant el porter del Vila-real; el va regatejar i va marcar a porta buida.

El tercer i definitiu gol blaugrana el va anotar Neymar quan faltaven tres minuts pel final. Xavi va penjar una pilota a l’àrea i el brasiler va enviar l’esfèrica a la xarxa amb una caparrada precisa.