_
_
_

El Barça es penja de Satoransky

Els de Pascual vencen el Galatasaray impulsats pels triples i un gran partit del txec

Nadia Tronchoni
Young i Pleiss, en un moment del partit.
Young i Pleiss, en un moment del partit.Rodolfo Molina (Getty Images)

Pel que sembla havia de compartir protagonisme amb Navarro, que tornava a l'equip, a l'Eurolliga (es va perdre els sis primers partits del Top 16 per lesió) i al quintet inicial –i que va sortir de la pista coixejant, per cert–. Però la seva frescor, la de Satoransky, va donar alegria a l'equip. Primer ho va fer des de la línia exterior, amb un triple (dels molts que va haver-hi ahir al vespre), i immediatament després amb un mat que va deixar bocabadat el Palau Blaugrana, que en un tres i no res gaudia d'un equip ràpid i despert, més anotador, i sempre al seu lloc. El 17-11 inicial obligava Erceg a acostar-se més a la cistella, on no se l'acostuma a veure gaire. Tot el que van guanyar els de Pascual des de la línia de tres (50% d'encert en els triples, per 31% del rival) ho van haver de buscar els del Galatasaray una mica més a prop de la xarxa.

El primer avantatge del Galatasaray (22-23) va arribar a l'inici del segon quart, però va durar el que van voler Tomic (12 punts, 22 de valoració) i Nachbar (15 punts). Ningú no es va moure com el primer a la zona interior, entre rebots i assistències el croat sempre trobava solució als problemes, bé des de la posició del cinc, bé sota la xarxa. I ningú no tenia l'espiell tan ben posat com el segon, que va anotar quatre triples en cinc intents, tot i que també va destacar el txec de 23 anys, Satoranksy (17 punts, 24 de valoració), una meravella amb la batuta i amb un joc de canell que va donar al Barça una victòria necessària per defensar la quarta plaça del grup E després de tres derrotes lluny del Palau.

Al tercer quart el Barça va passar d'aclaparar el rival en atac a adormir-se sobre els llorers, i Erceg ho va aprofitar

Però si a la primera part (52-39) tot semblava rodar amb naturalitat –el Barça només va patir una pèrdua de pilota el primer temps– i fins i tot Abrines es va animar amb un altre triple, la cosa va canviar després del descans. Huertas va passar el relleu a Satoransky i els de Pascual van caure en la letargia més absoluta. Navarro ja no va tornar mai; els seus minuts valen el seu pes en or, ja que va marxar amb problemes físics –una dolença sense determinar i no gaire seriosa, si s'ha de jutjar per les paraules del tècnic– després de sumar 11 punts entre el primer i el segon quart. A Abrines li faltava ritme, a més de confiança, i Pascual va haver d'aixecar l'ànim d'un Pleiss desencertat.

El Barça va passar d'aclaparar el rival en atac a adormir-se sobre els llorers. I ho va aprofitar Erceg (18 punts, 18 de valoració), el millor en absència d'Arroyo –un altre que va tornar després d'una lesió i que va haver de plegar abans d'hora, com Navarro, també amb problemes físics–, i Young i Carter es van fregar les mans, sobretot el primer (amb 11 punts i 23 de valoració), amo de la pilota sota la cistella, amo i senyor de cada rebot.

Barça, 82 - Galatasaray, 70

Barça: Satoransky (17), Navarro (11), Thomas (0), Doellman (12), Tomic (12) cinc inicial; Nachbar (15), Jackson (0), Oleson (0), Pleiss (2), Hezonja (3), Huertas (4) i Abrines (6).

Galatasaray: Arroyo (0), Guler (6), Micov (3), Young (11), Erceg (18) cinc inicial, Carter (9), Gonlum (8), Pocius (6), Nikolov (0) i Arslan (9).

Àrbitres: Lottermoser (Alemanya), Viator (França) i Halliko (Estònia).

Parcials: 22-20, 30-19, 14-17, 16-14.

Palau Blaugrana: 4.694 espectadors en el partit de la setena jornada del Top 16.

I així, sumant de dos en dos, es va acostar el Galatasaray, a qui Carter va impulsar, amb un triple, a l'inici de l'últim quart (68-65), que va començar amb un 0-6 gairebé humiliant i va acabar amb un parcial 14-5 més apropiat per a l'ocasió.

Fins que va tornar Satoransky per posar ordre i marcar la pauta. Amb un altre triple. I així, gràcies al noi i a l'encert des dels 6,75 metres, els de Pascual, que han de millorar en defensa, es van enganxar novament al partit i a l'Eurolliga, aquesta competició que se'ls escapa fora i que tornen a fermar cada nit que juguen al Palau Blaugrana.