Carlsen, renova el títol de campió del món d'escacs

El noruec derrota l'indi Viswanathan Anand (6,5-4,5) en una final tensa

Leontxo García
Carlsen durant l'enfrontament amb Anand.
Carlsen durant l'enfrontament amb Anand.A. Lebedev (AP)

Magnus Carlsen renova el títol de campió del món per dos anys després de guanyar Viswanathan Anand (6,5-4,5) en el campionat que se celebra a Sotxi (Rússia). El noruec va aprofitar una errada de l'indi que havia aconseguit una posició molt favorable a l'11a partida de les 12 previstes.

Gari Kaspárov: “Carlsen sofreix la síndrome de la revenja” (en castellà)
Anand no afina el seu avantatge (en castellà)
Les migdiades del campió (en castellà)

Carlsen cobrarà 600.000 euros, Anand 400.000, però tots dos hauran de lliurar el 20% a la Federació Internacional (FIDE). El campió vigent del món va desencadenar la polèmica a la vuitena partida quan, provocant indignació de molta gent, es va veure com sestejava i s'estirava a l'espera dels moviments del seu rival.

_

Periodista especializado en ajedrez, en EL PAÍS desde 1985. Ha dado conferencias (y formado a más de 30.000 maestros en ajedrez educativo) en 30 países. Autor de 'Ajedrez y ciencia, pasiones mezcladas'. Consejero de la Federación Internacional de Ajedrez (FIDE) para ajedrez educativo. Medalla al Mérito Deportivo del Gobierno de España (2011).