Selecciona Edició
Connecta’t

WhatsApp cedeix davant les queixes i permet treure la doble marca blava

L'última actualització en proves de l'aplicació introdueix una nova opció

Els responsables de WhatsApp han tornat a demostrar la seva capacitat de reaccionar davant les preferències dels seus usuaris en incloure en la seva última actualització una nova opció per desactivar la doble marca blava. Aquesta controvertida notificació, que confirma la lectura del missatge, ha generat polèmica en veure's com un element que resta discreció i va contra la privadesa dels usuaris. Les queixes, no obstant això, no han estat exemptes de la corresponent dosi d'humor que acompanya totes les tendències virals de la xarxa.

Els passos a seguir per desactivar aquest doble avís no són gaire complicats, tot i que de moment només poden fer-ho els usuaris que utilitzin sistema Android, la qual cosa deixa fora els propietaris dels telèfons iPhone d'Apple o Blackberry. En primer lloc, cal descarregar-se en aquest enllaç l'última versió del programa operatiu per a Android (el 2.11.444). És un programa en beta, això és, en proves.

Després d'aquest primer pas, cal comprovar que el telèfon té activada l'opció de Fonts desconegudes, la qual cosa permet descarregar aplicacions fora de la botiga oficial. Aquesta opció es troba en l'apartat Aplicacions, dins de la secció general d'Ajustos.

Una vegada confirmat que es poden executar aplicacions no obtingudes a la botiga oficial de Google, només cal obrir l'arxiu descarregat del web de WhatsApp i acceptar les condicions. El procés dura tot just un minut.

Amb la nova versió instal·lada, cal consultar al menú d'ajustos les opcions d'Informació de compte i, aquí, la de privadesa. En aquest últim apartat, on fins ara ja es podia desactivar la notificació d'hora d'última connexió, l'estat o la foto del perfil, s'ha introduït una última opció per treure els Read receipts (confirmacions de lectura) que, per defecte, estan activats.

MÉS INFORMACIÓ