_
_
_

El Nàstic se salva del descens en un partit agònic

Els tarragonins guanyen contra l'UCAM Murcia (1-0) en l'afegit i es mantenen a Segona després d'un duel taquicàrdic i amb un penal en contra

Jugadors i afició celebren la permanència del Nàstic.
Jugadors i afició celebren la permanència del Nàstic.Jaume Sellart (EFE)

Un penal en contra, un gol en l'afegit i patiment a dojo. El Nàstic s'ha passat tota la temporada caminant sobre la corda fluixa i la darrera jornada del campionat no ha estat cap excepció. L'equip grana rebia l'UCAM Murcia en un duel a cara o creu: qui perdés acumulava tots els números per enfonsar-se a 2a B ja que els altres dos candidats al descens, Almeria i Alcorcón, s'enfrontaven a Reus i Lugo, dos equips a priori batibles ja que no s'hi jugaven res.

El Nàstic ha saltat al camp amb una actitud que convidava a pensar que la salvació ja estava lligada des de feia setmanes. Un plantejament molt conservador de Nano Rivas, el tècnic miracle que ha aconseguit resucitar el Nàstic amb un balanç de 9 punts de 9 posibles, ha certificat que els grana sortien a veure-les venir. Una cavalcada de Gerard Valentín per la banda dreta ha estat tota l'activitat ofensiva del Nàstic en el primer temps. L'UCAM, que enguany debutava a 2a A i que igual com el Nàstic s'ha passat l'any malvivint a la part baixa de la classificació, tampoc no comptava les seves ocasions per dotzenes però ha fet una primera part seriosa i sense caure en precipitacions, tot i el xau-xau que es propagava per l'Estadi i que avisava de que Almeria i Alcorcón anaven fent els deures. A la mitja part ja era una evidència que el Nou Estadi era l'únic escenari de la lluita per la permanència.

Més enllà de les notícies que hagin pogut rebre els jugadors als vestidors, el veritable agitador del partit ha estat l'àrbitre Cuadra Fernández. El col·legit balear no ha xiulat penal en un frec a frec d'Uche amb la defensa murciana i el Nou Estadi ha entrat en estat d'ebullició. Amb la polèmica han arribat els millors minuts dels locals, que han encadenat dues bones ocasions, de Múñiz i de Barreiro, per encetar el marcador.

Però l'eufòria grana no l'ha desfermat un gol sinó una aturada. El porter local Manolo Reina ha aturat de manera brillant el penal amb què l'àrbitre havia castigat una acció de Xavi Molina. Juande ha xutat ajustat al pal, allà on el porter sol patir, però Reina s'ha estirat amb agilitat per tornar a donar oxigen al Nàstic. La desesperació dels jugadors de l'UCAM ha estat indissimulable: la salvació quedava a tocar de les mans però s'esfumava sota els reflexos felins del porter grana. Quedava un quart d'hora de joc. Un quart d'hora de taquicàrdia a Tarragona. Uche, determinant pel Nàstic en la fase final del campionat, no ha encertat a marcar quan encarava sol el porter Biel Ribas i el Nàstic ha esgotat el partit patint. Igual com s'ha passat tota la temporada. Només Barreiro, ja en l'afegit, ha caçat un refús de Ribas dins de l'àrea i ha sentenciat.

El Girona, flamant nou equip de Primera des de la jornada passada, diu adéu a a Segona amb una derrota a Còrdova (2-1) i el Reus, amb els deures fets des de fa setmanes, ha tancat la campanya del seu debut en el futbol professional amb una ensopegada a Almeria.