Selecciona Edició
Entra a EL PAÍS

La verificació en dos passos arriba a WhatsApp i hauries d’activar-la com més aviat millor

L’aplicació de missatgeria incorpora aquesta mesura per intentar augmentar la seguretat del compte

Ho corroboren els experts: la verificació en dos passos és la mesura que més seguretat proporciona als nostres comptes a internet i els diferents serveis associats. WhatsApp ha trigat a incorporar-la de forma massiva, però per fi acaba d'anunciar la seva disponibilitat a Android, iPhone i Windows Phone –convé recordar que el servei va començar a provar aquesta capa de seguretat en beta el novembre de l'any passat–. La incorporació de la verificació en dos passos se suma al xifrat d'extrem a extrem que va ser afegit pel servei pertanyent a Facebook l'any passat.

En què consisteix la verificació en dos passos? Es tracta d'una mesura de seguretat que WhatsApp ofereix de forma opcional, mitjançant la qual, quan es vulgui activar l'aplicació de missatgeria en un mòbil nou (encara que tingui el mateix número de telèfon), es demana a l'usuari una contrasenya que verifiqui la titularitat del compte. És a dir, que en el cas eventual que perdem el nostre número de mòbil i el tingui un nou usuari, aquest no podrà accedir als nostres whatsapps perquè necessitarà aquesta contrasenya.

Per activar aquesta capa addicional de seguretat, l'usuari haurà d'accedir a Configuració > Compte > Verificació en dos passos, i aquí prémer sobre Activar. El sistema recomanarà afegir una adreça de correu electrònic i és important indicar-la perquè ens servirà per recordar la contrasenya en cas d'oblit. Aquesta adreça és millor que sigui una a la qual l'usuari pugui accedir-hi sempre (per exemple, no es recomana utilitzar la de la feina), ja que qualsevol que accedeixi a aquesta adreça pot saber la nostra contrasenya.

Aquesta nova mesura de seguretat pot tranquil·litzar els més preocupats per la seva privadesa, però cal tenir en compte que pot arribar a ser una miqueta molesta: el sistema ens obligarà a introduir la contrasenya cada cert temps. En qualsevol cas, és absolutament recomanable activar aquesta funció, que anirà arribant als mòbils amb l'app instal·lada al llarg d'avui, sempre que es tingui l’aplicació actualitzada a l'última versió.