_
_
_

El Barça es classifica per la final de la Copa després d’empatar amb l’Atlètic

Els blaugrana perden per al partit decisiu el golejador Luis Suárez perquè resulta expulsat

Luis Suarez i Stefan Savic durant el partit.
Luis Suarez i Stefan Savic durant el partit.ALBERT GEA (REUTERS)

El FC Barcelona i l'Atlètic van empatar al Camp Nou (1-1) en un partit molt renyit, especialment en la primera meitat, que es va resoldre amb els gols de Luis Suárez després d'una gran jugada de Leo Messi, i de Gameiro gràcies a una gran passada de Griezmann. La victòria en l'anada del Calderón obligava els de Simeone a buscar una remuntada que finalment no va arribar. Els blaugrana es classifiquen per la final de la Copa del Rei per quarta edició consecutiva i esperen rival de l'altre partit, l'Alavés-Celta que es disputarà dimecres a Mendizorroza.

I això que l'Atlètic va sortir a guanyar el partit des del primer moment. Els blanc-i-vermells van atabalar de tal manera el Barcelona que en els primers minuts van disposar de fins a tres ocasions de gol que va resoldre bé Cillessen. El meta holandès va respondre a les llançades de Carrasco i als cops de cap de Godín, en una seqüència d'envestides que es va perllongar durant gran part de la primera meitat. El Barça no aconseguia retenir la pilota en el seu poder i Messi no apareixia. Fins que ho va fer. En la primera jugada que va poder encarar amb la pilota controlada, l'argentí va fugir de tres rivals, va disparar amb potència i la pilota, que no va aconseguir arribar a Moyá va arribar fins a Luis Suárez, que la va enviar a la xarxa sense oposició.

El gol va colpejar l'Atlètic, que a més va començar la segona meitat amb dues lesions en els dos primers minuts. Primer Gaitán i després Godín van abandonar el camp de joc en un vaivé de canvis que va trencar la dinàmica de joc dels blanc-i-vermells. Només l'expulsió per doble targeta groga de Sergi Roberto va animar l'Atlètic, que va tenir amb una rematada de Griezmann l'oportunitat d'igualar el marcador. Però l'àrbitre del partit va assenyalar fora de joc equivocadament i l'empat no va pujar al marcador. No obstant això, la superioritat numèrica de l'Atlètic va durar poc ja que Carrasco també va ser expulsat per veure dues cartolines. Només va veure la llum el conjunt blanc-i-vermell després del penal comès per Piqué sobre Gameiro encara que el davanter francès va estavellar la pilota al travesser per la desesperació de Simeone. Però pocs minuts després el gal es va refer després d'una gran passada de Griezmann i va establir l'1-1. L'expulsió de Luis Suárez en l'últim minut del partit va insuflar optimisme a l'Atlètic encara que no va ser capaç de marcar en les oportunitats finals de les quals va disposar.