_
_
_

Oliva dóna esperança al Girona

Un gol del defensa minimitza el fluix partit de l'equip català, que haurà de tornar el proper dissabte a remuntar per pujar a Primera

Bernat Coll
L'osasunista Tano Bonnín amb Jaime Mata.
L'osasunista Tano Bonnín amb Jaime Mata.Jesús Diges (EFE)

L'Osasuna ha colpejat primer, però el Girona dictarà sentència. Un gol de Kiko Oliva ha maquillat un mal partit de l’equip de Pablo Machin, que no havia perdut contra els navarresos cap dels partits dels últims dos anys. El cansament acumulat en els últims partits i la pressió d'El Sadar, fidel fins a l’extenuació, converteixen el resultat en esperançador. El Girona no ha estat profund en atac i segueix sense mostrar la contundència esperada en defensa, una de les seves fortaleses durant la Lliga. La tornada, a Montilivi el proper dissabte (19.00, C+ Liga 2), serà definitiva.

Amb l’esforç extra de la pròrroga contra el Còrdova el passat diumenge encara a les cames, i un dia menys per descansar que els rojillos, Machin ha fet quatre canvis a l’onze inicial respecte a l’últim partit. Enrique Martín, l’entrenador navarrès, cap. Però l’aposta no ha estat reeixida. L'Osasuna, més fresc, s’ha desplegat amb facilitat pel camp, a constants batzegades en un inici enèrgic, punyent en la pressió i agrupat en les transicions. Els locals han demostrat determinació en atac i solidesa en defensa, insuperable pel mig del camp gironí.

OSASUNA, 2 –GIRONA, 1

Osasuna: Nauzet; Oier, Tano, Miguel Flaño, David García, Javier Flaño; Merino, Manuel; De les Cuevas (Maikel, m.63), Roberto Torres (Pucko, m.78); i Kodro (Nino, m.46).

Girona: Becerra; Pablo Maffeo, Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune, Clerc; Pere Pons, Granell, Borja García (Richi, m.90); Cristian Herrera (Sobrino, m.53) i Mata (Alcaraz, m. 81).

Gols: 1-0. M.5: Kodro. 1-1. M.72: Olivas. 2-1. M.77. Maikel.

Àrbitre: Munuera. Va amonestar M. Flaño i Borja.

El Sadar. Ple. 20.000 espectadors.

Als navarresos se’ls ha obert el cel quan Kodro ha rematat amb encert a l’inici del partit una combinació entre Torres i De las Cuevas. El volant alacantí ha estat un corcó per la banda dreta i ha aprofitat la tendència ofensiva de Clerc, lent en algunes ocasions en la reagrupació. El carriler badaloní no ha aprofundit amb perill per la seva banda, una de les principals armes del Girona; i Cristian i Mata es trobaven desconnectats, buscant les pilotes aèries.

El Girona s’ha asserenat amb el pas dels minuts. L’equip català ha mirat d’atacar, però s’ha trobat els carrils laterals ben interromputs i l’eix central sobrepoblat. Pere Pons i Borja Garcia buscaven asserenar el joc, excessivament directe, però la pressió navarresa ha estat tan intensa com la pluja que ha caigut sobtadament sobre la gespa d'El Sadar. El porter Becerra no entrava en joc, tampoc Nauzet. Però les escomeses dels nois d’Enrique Martín eren més convincents.

Ni tan sols les jugades d’estratègia il·luminaven el panorama català. Una sortida mal mesurada del mateix Nauzet hauria pogut ser la millor opció del Girona quan ha fet caure Mata a l’àrea, però l’acció ha quedat en res.

Els navarresos s’han estirat després del descans coincidint amb l’entrada de Nino. Pocs jugadors representen l’esperit combatiu de l’Osasuna com el veterà davanter. Una ocasió de De las Cuevas, una altra del mateix Nino, i una centrada que s’ha passejat per l’àrea gironina a la sortida d’una falta han semblat un reflex de l’inici del partit. No ha estat així.

El partit ha entrat en un procés d’ebullició que el Girona no ha sabut combatre tot i l’empat de Kiko Oliva a la sortida d’un córner. Maikel Mesa, que havia entrat feia poc, ha respost immediatament firmant el 2-1. Poc després, Becerra, desencertat amb els peus, ha estat a punt de posar el Girona en un greu problema quan ha arriscat massa un control de pilota sota la pressió de Nino.

El gol d’Oliva ha donat sentit al mal partit del Girona. El valor dels gols fora de casa pot ser decisiu. La Primera Divisió passa per Montilivi.