L'asturià aconsella a McLaren que se centri en el cotxe del curs vinent

Oriol Puigdemont
Alonso, al Canadà.
Alonso, al Canadà.VALDRIN XHEMAJ (EFE)

A Fernando Alonso sempre li ha agradat anar ràpid, però segurament mai tant com ara. A les portes de la vuitena cursa del Mundial de Fórmula 1 d'aquesta temporada, el pilot espanyol ja dóna l'any per perdut i aconsella al seu equip, McLaren, que centri tots els seus esforços a desenvolupar el monoplaça amb vista al curs vinent. Costa calibrar si aquesta declaració és més contundent o més cosmètica, perquè vist el nivell que fins ara ha mostrat a la pista l'MP4-30, només els més fanàtics seguidors del d'Oviedo donaven crèdit a les promeses dels responsables de l'escuderia de Woking, que asseguraven estar convençuts de tenir opcions de barallar per les posicions de podi abans del final del campionat.

“En la posició en la qual estem i el rendiment que tenim, crec que l'opció més intel·ligent per a nosaltres és concentrar-nos en l'any vinent”, va deixar anar Alonso, presumiblement a Mont-real, fa dues setmanes, en unes declaracions a la revista Autosport. L'espanyol ocupa l'antepenúltima posició de la taula i encara no ha puntuat, mentre que el seu company, Jenson Button, el precedeix en la classificació amb quatre punts, corresponents a la vuitena posició que va aconseguir a Mònaco.

"En la posició en la qual ens trobem, l'opció més intel·ligent és concentrar-nos en l'any vinent"

Al Canadà, Button ja va rebre la penalització per haver excedit el contingent de quatre motors que preveu el reglament. Alonso allà va córrer amb el quart, de manera que també es veurà penalitzat quan col·loqui el següent. “No tinc cap problema a començar cada cursa des del pit lane si seguim millorant el cotxe”, va afegir el bicampió del món amb Renault (2005 i 2006).