_
_
_

Agressió, llàgrimes i desgavell a Girona

L'afició gironina, irada per l'ascens frustrat, agredeix el linier després d'anul·lar un gol a l'últim minut, s'anul·la el partit i la federació exigeix acabar-lo mitja hora després

Jordi Quixano
Seguidors del Girona han envaït el camp.
Seguidors del Girona han envaït el camp.pere duran

Tot semblava llest per a l'ascens, amb el Girona per davant i quan faltaven quatre minuts per a la conclusió i per a la glòria, per a la gesta d'un club que podia pujar per primera vegada a la seva història a Primera Divisió. Però Caballero s'ha elevat per sobre de tots i ha caçat una pilota penjada al punt de penal i l'ha rematat de cap, a contrapeu del porter Becerra. A gol. Tot un cop del Lugo i una destralada per al Girona, que ha perdut els nervis i el componiment al final, quan Lejeune ha replicat a l'àrea oposada amb una rematada de cap que també ha acabat en gol. Hauria estat el gol de la victòria, de l'ascens, però el linier l'ha invalidat de forma correcta perquè era fora de joc. I aquí ha explotat l'estadi i també la banqueta del Girona al complet, que ha saltat com un ressort per protestar al jutge de línia de mala manera. I amb el tumult creat, un espectador ha llançat una ampolla d'aigua plena que ha tocat de ple l'auxiliar al coll. Suficient perquè el col·legiat Sánchez Martínez decidís suspendre el partit quan faltava un minut i mig. Però el desgavell no ha quedat aquí.

Amb els nervis a flor de pell, els jugadors del Lugo i del Girona s'han buscat i s'han trobat amb empentes, males paraules i es desconeix si una mica més, tapats per la lona del túnel de vestidors. “Mans enlaire, això és un atracament!”, cridava enfurismada la munió, també alimentada per la gresca dels futbolistes. “Tongo, tongo!”, prosseguien des de les graderies. En aquell moment, no obstant això, els jugadors del Girona s'han adonat de la destrossa, de la ràbia, i han vessat llàgrimes i impotència i s'han tombat a terra, definitivament vençuts.

L'àrbitre ha rectificat i ha decidit que havia de disputar-se el mig minut que faltava quan Setién, el tècnic del Lugo, ja estava fent la roda de premsa oficial

“L'àrbitre ha donat per finalitzat el partit. No crec que s'hagi de jugar. La situació estava complicada perquè faltava un minut i poden passar moltes coses. El més aconsellable era finalitzar-lo. No sé com quedarà…”, ha comentat ja en la roda de premsa posterior Quique Setién, tècnic del Lugo; “és que s'ha escalfat perquè els jugadors del Girona ho tenien a l'abast i no ho han pogut fer. Nosaltres hem competit fins al final que era la nostra obligació…”. “Para, para!”, l'ha tallat un periodista; “que s'han de jugar els 40 segons”. I Setién, amb la cara de sorpresa, s'ha alçat. Surrealisme absolut, futbol de pandereta. “Han trucat des de la federació i han exigit que juguéssim el que faltava. Res més”, ha comentat al final Setién.

Així, mitja hora després de la interrupció, ja amb l'estadi mig buit perquè els aficionats se n'havien anat a casa, s'ha reprès el partit. Insults per al trio de col·legiats; ànims per als jugadors del Girona, que tornaven a escalfar sobre la gespa. 90 segons després, l'àrbitre ha aixecar els braços i ha xiulat el final per córrer cap als camerinos. Els jugadors no han tingut temps de plorar perquè l'afició, per acabar-ho de rematar, ha saltat en massa al camp per consolar-los i, de pas, crear una manifestació espontània.

“Mans enlaire, això és un atracament! Mans enlaire, això és un atracament!”, han cridat tots davant del túnel de vestidors al mateix temps que des de la megafonia sol·licitaven que tornessin a les seves localitats. No n'han fet ni cas. “Puta Betis!”, han prosseguit, a manera de queixa perquè la victòria de l'Sporting contra els verd-i-blancs els ha tret la segona plaça. “Culpar-nos a nosaltres és excessiu. Nosaltres hem fet el que havíem de fer, que era deixar el prestigi del Lugo en el lloc més alt”, ha resolt Setién; “la culpa és del Girona per no haver fet més gols. I tot el que es vulgui veure que no sigui això, és només ràbia. No anàvem primats”.

Tot un desgavell que ha acabat amb l'empat del Lugo i el Girona com a tercer classificat i, per tant, equip que disputarà el playoff. Queda per veure la sanció que li imposen des de la Lliga al club perquè l'agressió al linier i la invasió de ben segur que tenen represàlies i probablement no només econòmiques, potser el tancament de les portes de l'estadi.

L'Sporting de Gijón, que ha guanyat al camp del Betis (0-3), ha estat el gran beneficiat per l'empat a Montilivi i acompanyarà, precisament, el seu rival d'avui a Primera Divisió.