Gran part del panorama futbolístic pensa que el conjunt italià no té res a fer davant els blaugrana. És així?

GORKA PÉREZ
Tévez celebra un gol al Madrid a les semifinals de la Champions.
Tévez celebra un gol al Madrid a les semifinals de la Champions.Getty

Gran part de l'univers futboler creu que no hi tenen res a fer. "Contra el Madrid teníem un 35 per cent de possibilitats de passar, així que suposo que la possibilitat de guanyar el trofeu ara contra el Barça és menor", va arribar a declarar fins i tot Buffon. Tot i això, el porter de la Juve sap que el seu equip té arguments per donar guerra al Barça. N'enumerem uns quants:

1. La Juve té la defensa menys golejada de la Champions

El conjunt d'Allegri només ha encaixat set gols en tota la competició, i per aconseguir-ho han estat necessàries 109 rematades. Això vol dir que calen 15,5 xuts per superar Buffon, la millor mitjana de tota la competició.

2. Ven cara la seva derrota

Dels últims 152 partits de Lliga italiana (acumula quatre campionats consecutius com a vençedor), només n'ha perdut 10, i ha rebut una mitjana de 22 gols en contra per temporada, 0,59 gols per partit.

Tot i que és cert que només ha guanyat dues de les set finals de Champions que ha jugat, no han estat rivals fàcils: només en una va rebre més d'un gol (3-1 davant el Borussia Dortmund el 1997), en tres va perdre 0-1 i en una altra ho va fer als penals.

3. Té futbolistes que saben què és jugar una final

Pirlo jugarà la seva quarta final, la primera amb el Juventus, ja que les anteriors ho va fer vestint la samarreta del Milan el 2003, 2005 i 2007. Tot i això, Evra és el jugador més experimentat de l'equip italià amb quatre participacions, la primera amb el Mónaco (2004), i les tres següents defensant el Manchester United (2008, 2009, 2011). També recordaran sensacions Tévez (2008 i 2009), Buffon (2003) i Morata (2014).

4. Tévez arriba més entonat que mai

És el màxim golejador de l'equip, amb set gols en la competició aquesta temporada, la seva millor marca des que que el va fitxar el Juventus (5 gols a la 2012-2013 i només un a la 2011-2012). A més, ha estat el tercer millor realitzador del Calcio amb 20 gols. Amb Morata, va resultar clau en l'eliminatòria de vuitens davant el Borussia Dortmund (3 gols de l'argentí i dos de l'espanyol) i en semifinals davant el Reial Madrid (un i dos gols respectivament).

5. Allegri col·lecciona rècords

Tot i que serà la primera final europea per al tècnic italià, ja suma el seu segon scudetto a la seva primera temporada al capdavant de la Juve. L'anterior títol de la Lliga el va obtenir també al seu primer any com a entrenador del Milan (2010-2011), i es va convertir en l'únic tècnic que ha aconseguit triomfar a les banquetes d'Itàlia a la seva primera temporada amb dos equips diferents. A més, pot aconseguir el triplet, després d'haver-se proclamat també campió de Copa.